Došli u Čačak i za 15 godina postali lideri

Ambasador Izraela Jahel Vilan prvi put posetio je Čačak.

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2021.

09:03

Došli u Čačak i za 15 godina postali lideri
Foto: RINA

Tamo je sa predstavnicima grada razgovarao o budućoj saradnji u različitim oblastima od privrede do kulture.

"Povučen dobrom saradnjom Kavim kompanije i grada Čačka, ohrabriću privrednike iz Izraela da dođu i ovde ulažu, da se povezujemo industrijski i privredno", rekao je ambasador Vilan.

Izraelska Kompanija "Kavim", koju je posetio ambasador, primer je dobre prakse i zaključak razgovora je da će se nastaviti u pravcu privrednog povezivanja.

"Na ponos svih nas mogu da kažem da kompanija Autoprevoz u sklopu Kavima funkcioniše već 15 godina. Ulaže se i u javni i u linijski prevoz, a radićemo i na poboljšanju kvaliteta usluga. Cilj nam je da još izraelskih kompanija dođe i da imamo jednu radnu posetu privrednika do kraja ove godine", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Stižu Turci

Dušica Stevanović Lužanin, direktora kompanije "Autoprevoza" rekla je da je upravo znanje i iskustvo izraelskog investitora preneto u čačansku kompaniju.

"Autoprevoz Čačak posluje 75 godina u Srbiji, i trenutno zapošljava 350 radnika, a posao obavljamo sa 165 autobusa. Period pandemije dosta je uticao na poslovanje kompanija koje se bave prevozom putnika, ali mi smo uz pomoć većinskog vlasnika iz Izraela i Vlade RS te posledice u znatoj meri ublažili", zaključila je Stevanović Lužanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: