Stanarine skočile 20 odsto: U centru grada za garsonjeru preko 300 evra VIDEO

Nova akademska godina za studente polako se približava, a samim tim i potraga za stanovima sve je veća.

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 13.09.2021.

15:31

Stanarine skočile 20 odsto:  U centru grada za garsonjeru preko 300 evra VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Kako se kreću cene ove godine, ima li dovoljno stanova za studente koji nisu iz Beograda i u kojoj opštini studenti najviše traže smeštaj?

Studentima je obično kada traže stanove najvažnije da bude blizu fakulteta.

"Cene su u odnosu na prošle godine malo uvećane, oko 20 odsto", kaže za Prvu TV Slobodan Milošević, vlasnik agencije za izdavanje stanova.

"Stanovi koji su ranije bili 200-250 evra, namenjeni studentima, sada koštaju 350-400 evra, pričamo o dvosobnim stanovima koje uzimaju studenti kao cimerske varijante", kaže on.

"Najpovoljnije je Mirijevo, na Zvezdari, imamo i dosta povoljno naselje Vojvode Vlahovića i deo Voždovca koji gravitira prema Autokomandi", kaže Milošević i dodaje da to znači da može da se nađe dvosoban stan, namešten, za 280-300 evra a tu su i režije i čak nije uračunat porez od 10 odsto.

Za centar grada, sagovornik Prve TV tvrdi da je to postala komercijalna varijanta, najjeftiniji stanovi su 400 evra i cene stvarno nisu prilagođene studentskim mogućnostima.

"Prosečna cena garsonjere je 300-330 evra", kaže Milošević.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: