"Srbija daje veću nagradu za olimpijsko zlato nego SAD" FOTO

Srbija daje veću nagradu za osvojeno zlato na Olimpijskim igrama nego što daju SAD.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

14:45

Foto: Ministarstvo finansija

To je danas izjavio ministar finansija Siniša Mali i dodao da naša država to čini kako bi motivisala olimpijce na još veće uspehe.

Mali je za Tanjug rekao da je država pojedinim našim osvajačima već isplatila nagrade za osvojene medalje u Tokiju i dodao da veću podršku mogu da očekuju i naši osvajači medalja u matematici, fizici...

"Mi već imamo nagrade i za njih. Ovo je bio podstrek pred samu Olimpijadu, odluka predsednika Vučića je bila da dodatno motiviše naše olimpijce na još veće uspehe", rekao je Mali i čestitao svim sportistima.

Dodao je da i podrška koju Srbija daje za medalje pokazuje koliko je naša država danas jaka i stabilna.

Mali podseća da se nekad na te nagrade čekalo mesecima i godinama, da su bile male, dok su sada, kaže, nikada veće.

"Uporedio sam visinu naših nagrada sa američkim, da se zlatna medalja mnogo više plaća u Srbiji nego u Americi", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: