Trenutak na koji je Hrvatska čekala "300 godina" VIDEO

Hrvatska čeka planirano postavljanje poslednjeg segmenta konstrukcije Pelješkog mosta.

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2021.

19:00

Trenutak na koji je Hrvatska čekala
Ilustracija: Depositphotos, ifeelstock

Time će on biti u celosti spojen i povezati kopneni deo Hrvatske, kod Komarne u blizini Stona, s Brijestom na pelješkoj strani.

Hrvatski ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković izjavio je ranije danas da će Pelješki most biti u prometu od juna 2022. godine.

"To je trenutno najveći infrastrukturni projekat u Hrvatskoj, kojim se večeras nakon više od 300 godina napokon spaja hrvatska teritorija", rekao je Butković uoči sednice vlade u užem sastavu, prenela je Hina.

Kako prenosi hrvatski mediji, centralna svečanost spajanja Pelješkog mosta odvijaće se na samom mostu u periodu od 22:30 do 23 sata kada će se poslednji, 165. segment čelične rasponske konstrukcije spojiti, te tako označiti spajanje ovog mosnog prelaza, odnosno krajnjeg juga Hrvatske, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: