"Svako domaćinstvo od Triglava do Đevđelije želeće da gleda Arenu Sport"

"Postojanje konkurencije nije pretnja Telekomu Srbija", poručio je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2021.

14:50

Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

Naprotiv, dodao je - njima je u interesu da imaju zdravu konkurenciju sa kojom će se nadmetati u fer tržišnim uslovima, jer samo tako mogu kao kompanija da stalno budu bolji, da uvode inovacije, da se menjaju i napredujuju.

Prvi čovek srpskog državnog lidera u telekomunikacijama naglasio je da ova kompanija praktično od svog osnivanja zapravo sarađuje sa konkurencijom, da pune dve decenije, na primer, iznajmljuje svoju infrastrukturu svom direktnom konkurentu SBB-u, a da će sada slično biti i sa Telenorom.

"Telekom Srbija želi da bude lider na tržištu, kako u Srbiji tako i u celom regionu bivše Jugoslavije, ali to podrazumeva postojanje konkurencije, od koje samo očekujemo poslovanje i ponašanje u skladu sa principima fer, zdrave i normalne, tržišne utakmice. Samo tako ćemo i mi iz dana u dan biti sve bolji", objasnio je Lučić u gostovanju na TV Happy.

Što se tiče regionalnih ambicija Telekoma - da se uspostavi kao lider u pružanju pre svega sportskih sadržaja, pa će na kanalima Arena Sporta biti "prvi put u istoriji najbolji sport na jednom mestu" od engleske Premijer lige, španske Primere, italijanske Serije A preko Lige šampiona i Lige Evrope do NBA - Lučić je objasnio poslovnu strategiju. "Poslovno, mi ćemo se u regionu bivše Jugoslavije razvijati i povećavati naše prihode i dobit kroz tri aspekta. Prvi aspekt je povećanje broja korisnika Telekoma tamo gde smo direktno prisutni kao operater, a to su Srbija, BiH i Crna Gora. Drugi aspekt je očekivano značajno povećanje broja gledalaca kanala Arena Sport u ponudi drugih operatera, što je slučaj u Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji. A treći aspekt našeg poslovnog razvoja u regionu jeste da ćemo preko najboljih i najatraktivnijih sportskih sadržaja značajno povećati prihode od oglašavanja, odnosno prodaje reklamnog prostora", objasnio je generalni direktor Telekoma.

Kako je istakao, svako domaćinstvo od Triglava do Đevđelije želeće da gleda Arenu Sport, jer takvu ponudu nema niko, a kada na to dodamo snažna ulaganja u serijsku produkciju, u serijski program koji se pravi na svetskom nivou, jasno je da će Telekom postati pravi regionalni lider u proizvodnji atraktivnih medijskih sadržaja.

"Mi sada dolazimo u situaciju koja jeste prirodna za nas, da Telekom Srbija bude lider u regionu", zaključio je Vladimir Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: