"Radnici Geoksa će imati posao"

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je u Vranju da je država svesna problema koje Geoks ima na globalnom nivou.

Izvor: B92

Subota, 24.07.2021.

11:48

Foto: Depositphotos, robertprzybysz

Dodala je i da država razgovara sa predstavnicima te italijanske kompanije kao i sa investitorima, i da će učiniti sve da zaposleni imaju posao.

"Država će obezbediti dovoljan broj radnih mesta za sve. Geoks je, iako je u Srbiji poslovao dobro, imao ogromne globalne probleme i za očekivati je da pravi drugačiju organizaciju. Ali ono što je najvažnije je da će država obezbediti posao, a kako se poslodavac zove to je manje važno i to sam rekla i ljudima u oči", rekla je ministarka novinarima u Vranju, nakon razgovora sa građanima o probelmima koje imaju.

Prema njenim rečima, još nisu završeni razgovori sa predstavnicima Geoksa i zato ne može da kaže da li ostaju u Vranju ili ne.

Obezbedićemo svima posao, bez obzira kako se zvao poslodavac, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je novinarima koje je zanimala diversifikacija rute gasa, rekla da je važna i diversifikacija dobavljača kako Srbija nikada ne bi zavisila od toga da li će joj neko dostaviti gas ili neće.

Podsetila je da je u toku završetak izrade tenderske dokumentacije za izgradnju gasovoda Niš-Dimitrovgrad i da će tokom septembra početi radovi.

"Za nas je to važno kao u saobraćaju - kao što hoćemo da se povežemo sa celim regionom da budemo nezaobilazni. Nije to samo Vranje, vezivaćemo se i za Rumuniju i BiH, jer je to jedini način da opstanemo i budemo gasno stabilni", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, važno je i da ljudi u Srbiji počnu da više koriste gas od drugih energenata.

Dodala je da će država zbog toga učiniti sve da subvencioniše građane da pređu na gas jer bi po proračunima to koštalo, uz priključak, od 780 evra i 3.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: