Kako će izgledati stadion u Srbiji gde će moći da se igraju "najbolje evropske utakmice"? FOTO

"Gradićemo velelepni stadion, imaće kapacitet da primi 20.000 ljudi. To će biti stadion kakav Kragujevac i Šumadija zaslužuju".

Izvor: B92

Petak, 23.07.2021.

10:20

Kako će izgledati stadion u Srbiji gde će moći da se igraju
Buduæi stadion u Kragujevcu; Foto: ''PRO-ING '' doo

Ovim rečima predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao je juče projekat izgradnje novog stadiona u Kragujevcu, na mestu sadašnjeg popularnog Čika Dače.

Kako je dodao predsednik, to će biti treći ili četvrti stadion po veličini u Srbiji, po svim najvišim evropskim standardima, da mogu da se igraju najbolje evropske utakmice.

Podsetimo, prema ranijim najavama, stadion bi trebalo da se prostire na površini od 57.641 m2, a vrednost investicije je 40 miliona evra.
Foto: ''PRO-ING '' doo
"Svi stadioni koje ćemo ili renovirati ili graditi nove biće u potpunosti uskladjeni sa evro četiri standardom koji propisuje UEFA", poručio je u junu prošle godine ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Foto: ''PRO-ING '' doo
Želja im je, dodao je, da Srbija vrati vrhunski fudbal, da vrati mogućnost da organizujemo i međunarodna takmičenja, da opet budemo prepoznati na međunarodnoj fudbalskoj mapi sa jakom fudbalskom sportskom infrastrukturom
Foto: ''PRO-ING '' doo
Bivši gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić istakao je tada da će tribine sadašnjeg stadiona biti srušene i da će se raditi potpuno novi stadion koji će biti "malo rotiran" u odnosu na poziciju sadašnjeg, zbog standarda UEFA.
Foto: ''PRO-ING '' doo
Nikolić je rekao i da projekat novog fudbalskog stadiona automatski "vuče" i drugi koji se odnosi na izgradnju posebnog atletskog stadiona sa osam atletskih traka.
Foto: ''PRO-ING '' doo
Inače, izgradnja novih stadiona planirana je za više mesta u Srbiji, među kojima su Zaječar, Loznica, Leskovac, Vranje, Kraljevo, Subotica i Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: