Vučić: "Imam nekoliko dobrih vesti"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi Pomoravski okrug, a posetio je i opštinu Rekovac.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

13:46

Vučić:
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

"Imam nekoliko dobrih vesti", najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Rekovcu.

"Uradićemo tri i po kilometra na putu ka Kragujevcu. To će biti urađeno sad, ne za dve–tri godine, videćete mašine za 15 dana", najavio je.

Dodao je i da će 57 miliona biti dato za vodovod u Rekovcu, ali i da će se uložiti u Dom zdravlja, kojem će, kako je istakao, "biti promenjen izgled".

Vučić je kazao da je najteže, ali i najvažnije da se nađe manja investicija, manja fabrika koja bi zaposlila lokalno stanovništvo, prvenstveno žene. "Ne mogu da obećam sve, ali ovo mogu", kazao je. Vodovod i kanalizacija biće, kaže, završeni u roku od tri – tri i po godine, a projekat rekonstrukcije doma zdravlja sledeće godine.

Naveo je i da "nemamo dece u Srbiji". "Sve ovo što pravimo i gradimo - šta će nam to ako to nema ko da nastavi?", upitao je.

Zamolio je okupljene meštane da veruju u sebe.

"Kada sam pogledao državnu kasu 2014. godine, to je bio užas, to je bilo gore od užasa, dramatično su rasli dugovi, danas je on 58 posto, iako smo imali koronu i sve. Polako smo rešavali probleme sa javnim finansijama, sad imamo novca", podsetio je.

"Uvek smo na ekonomskom polju bili među poslednjima u Evropi, rekao je Vučić. Jedino smo mogli da se pohvalimo sportskim rezultatima, sada možemo i ekonomijom - danas nam ekonomija raste i pri vrhu smo Evrope", istakao je.

Prema predsednikovim rečima, kako budu rasli prihodi, tako će i ljudi više da dolaze u naše zemlju. "Zato vam molim da verujete u svoju snagu", poručio je.

Vučić je danas obišao i rekovačku Narodnu biblioteku, gde je poručio da "Beograd pojede sve, pojede Novi Sad i Niš, kao što u Rusiji Moskva pojede Peterburg". "Zato sam srećan kad čujem koliko je ovde uloženo. Pričao sam i sa Sinišom o tome koliko se ulaže u puteve", kazao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: