Srbija kupuje Komercijalnu banku u regionu?

Banka Poštanska štedionica, u kojoj je Srbija vlasnik 79 odsto kapitala, zainteresovana je za kupovinu Komercijalne banke Banjaluka, piše portal Capital.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2021.

19:25

Srbija kupuje Komercijalnu banku u regionu?
Foto: Photology1971/Shutterstock

Kako navodi ovaj portal, pismo o namerama već je upućeno u Ljubljanu – NLB Grupi, koja je vlasnik matične Komercijalne banke Beograd.

Kako se navodi, osim Komercijalne banke u Banjaluci, Poštanska štedionica je zainteresovana i za kupovinu Komercijalne banke u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji.

"NLB je spremna da proda sve delove Komercijalne banke, osim onog u Srbiji, i to za knjigovodstvenu cenu. Međutim, Poštanska štedionica je u pregovorima ponudila 60 odsto knjigovodstvene vrednosti. Pismo o namerama je poslato u Sloveniju", naveo je izvor Capitala upućen u taj posao.

Iz Poštanske štedionice su za medije potvrdili postojanje ovakve inicijative.

B92.net je takođe kontaktirao Poštansku štedionicu za više detalja i za sada još uvek čeka odgovor.

Poštanska štedionica je u vlasništvu Srbije, koja ima 79,01 odsto akcija, JP Pošta Srbije ima 19,95 odsto, Republički fond PIO 1,01 odsto i Fond za razvoj Republike Srbije 0,03 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: