Cena sata astronomska: Tražiće od motociklista da plaćaju parking

Pariz će od sledeće godine tražiti od motorista da plaćaju parking, što je pokušaj grada da smanji buku i zagađenje.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2021.

09:29

Cena sata astronomska: Tražiće od motociklista da plaćaju parking
Ilustracija: macondo/Shutterstock

Od januara, vozači motocikala koji ne stanuju u tim zonama moraće da plaćaju tri evra na sat kako bi parkirali u 11 centralnijih arondismana u francuskom glavnom gradu, a 2 evra za okolne arondismane, objavilo je gradsko veće u saopštenju.

Trošak je upola manji od novih cena parkiranja za automobile, prenosi Jutarnji list pisanje Hine.

Vodonik će biti gorivo budućnosti u Srbiji: "To će odlučivati da li ćemo preživeti ili nećemo"

Električni motocikli mogu da se parkiraju besplatno, a ljudi koji žive u francuskoj prestolnici mogu da plate i godišnju kartu za motocikle od 22,50 evra.

"Veliki deo pariškog stanovništva snažno želi ova nova pravila", rekao je zamenik gradonačelnice David Beliar za dnevni list Le Parisien, kazavši da će to podstaći ljude da kupuju čistija vozila koja proizvode manje buke.

I vozači kamiona će moći da rade od kuće

Plan je deo strategije smanjivanja broja parking mesta u Parizu kako bi se taj prostor iskoristio za biciklističke staze, parkove i terase. Njime se želi smanjiti i intenzitet saobraćaja i zagađenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: