Vlada obećala da će svi biti srednja klasa

Vladajuća partija Prava i pravde obećala je da će u budućnosti u okviru novog "Poljskog dila" i oporavka od pandemije svi Poljaci imati standard srednje klase.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.05.2021.

16:21

Vlada obećala da će svi biti srednja klasa
Foto: Depositphotos/Ruletkka

Osim toga, navode i da će za većinu biti smanjeni porezi, da će država povećati izdvajanja za zdravstveni sistem i da će pomagati mladim bračnim parovima.

Predlog podrazumeva podizanje praga neoporezivih primanja, oslobađanje od poreza građana koji primaju minimalni garantovani lični dohodak i podizanje iznosa primanja za drugi razred oporezivanja, prenosi Rojters.

"Cilj programa je da svi Poljaci, a ne samo neki, budu srednja klasa", poručio je premijer Mateuš Moravjecki.

Kritičari uzvraćaju da će povećanje izdvajanja za zdravstveno osiguranje pasti na teret onih koji ostvaruuju veće zarade.

"Jeste to plan oporavka, ali njihovog izbornog tela. Obećavaju da ćemo se oporaviti posle pandemije, da ćemo moći da idemo u kupovine, u kafiće, sunce će sijati, a novca će biti u izobilju. Sve, kako bismo zaboravili šta se događalo do juče", ocenila je profesorka na Fakultetu političkih nauka u Varšavi Ana Materska Sosnovska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: