Poznate prve linije To Montenegra

Nova crnogorska avio-kompanija To Montenegro poleteće do 1. juna pod brendom Er Montenegro.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.05.2021.

17:18

Poznate prve linije To Montenegra
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Početna mreža odredišta obuhvata Beograd, Ljubljanu i Frankfurt, najavljeno je iz crnogorskog Ministarstva za kapitalna ulaganja.

"Ove rute su potvrđene i sigurne. Na osnovu ograničenja ulaska i dostupnosti mesta, biće izrađen konačni red letenja”, rekao je državni sekretar u tom ministarstvu Zoran Radunović, prenosi portal CdM.

Dodao je da postoji veliko zanimanje slovenačkih turoperatora za letove iz Ljubljane.

"Takođe ćemo sigurno imati usluge za Beograd i iz Podgorice i iz Tivta. Uprava pregovara o potencijalnim dodatnim destinacijama, a konačni raspored biće objavljen sledećih dana ”, navodi Radunović.

Prema saznanjima portala Exyuaviation, Istanbul će takođe verovatno biti deo početne mreže ruta.

Prvi avion Er Montenegra, Embraer E195, servisiran je u Bratislavi i prevezen trajektom do Mastrihta, gde će biti obojen u nove boje prevoznika, koje tek treba da budu objavljene.

"Tačan datum prvih letova još nije utvrđen. Letovi mogu da počnu čim se prvi avion vrati iz lakirnice, što se očekuje ovih dana. Sigurno ćemo krenuti do juna”, rekao je Radunović.

To Montenegro je prošle nedelje dobio sertifikat avionskog prevoznika, koji mu omogućava početak rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: