"Kamen temeljac za HE 'Buk Bijela' 17. maja"

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da će 17. maja biti položen kamen temeljac za HE "Buk Bijela".

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2021.

12:35

Ilustracija: Samo Trebizan/Shutterstock

Ona se gradi kao zajednički projekat Srbije i Republike Srpske.

Mihajlovićeva je, odgovarajući na pitanja novinara pre početka skupa u SANU, rekla da je novi investicioni plan u oblasti energetike i rudarstva, koji ministarstvo priprema, vredan blizu 16 milijardi evra a da će okosnicu tog plana činiti nova ulaganja u velike i srednje hidroelektrane i u obnovljive izvore energije, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike.

"Kad govorimo o hidroelektranama, prvi projekat koji će početi da se realizuje jeste izgradnja hidroelektrana na gornjoj Drini. Ukupna vrednost tog projekta je 520 miliona evra i obuhvata izgradnju tri hidroelektrane. Za izgradnju najveće od tri hidroelektrane, HE 'Buk Bijela', 17. maja će biti položen kamen temeljac", naglasila je ona.

Mihajlovićeva je rekla da je važno da se sve radi u skladu sa svim propisima kad je reč o zaštiti životne sredine i da će sve informacije biti dostupne javnosti.

"Mi nismo vlada niti država koja će raditi na štetu životne sredine. S druge strane, moramo da nađemo načine da imamo dovoljne količine proizvedene električne energije, naravno, uz poštovanje svih principa životne sredine", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: