"Kineski virus": Na prodaju tvitovi Donalda Trampa, novac onima koje je mrzeo

Bivši američki predsednik Donald Tramp poznat je po svojim objavama na Tviteru.

Izvor: Index

Utorak, 04.05.2021.

12:47

Foto: Epa, SHAWN THEW

Te objave studenti sada prodaju i zarađeni novac daju fondacijama i udruženjima koje Tramp ne voli.

Objave prodaju u obliku NFT-a (non-fungible token), nezamenljivog kriptografskog tokena koji se temelji na tehnologiji blokčejna i ima vlastiti digitalni potpis koji služi kao javna knjiga, čime korisnici mogu proveriti autentičnost i vlasništvo imovine.

Internet-stranicu Drumpfs napravili su Teodor Horn, Džeki Ni i Džejson Ju prošlog meseca i već su prikupili više od 46.000 tvitova u obliku NFT-a i zaradili gotovo 38 hiljada kuna za dobrotvorne organizacije (oko 4774 evra).

"Moramo nekako podsetiti ljude na te Trampove tvitove. Većina njih je užasna, pa smo zaključili da bi bilo dobro zaraditi na njima i donirati novac fondacijama kako bi ljudi kojima su ti tvitovi naštetili sad mogli da imaju neke koristi", rekao je Horn, piše Unilad.

Fondacije kojima doniraju su raznolike, ali trude se da novac od prodatog tvita doniraju onima sa kojima je nekako povezan tvit.

Na primer, doniraće novac udruženju Azijski američki kolektiv za mentalno zdravlje (Asian American Mental Health Collective) kad prodaju Trampov poznati tvit u kojem spominje kineski virus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: