"Ovog jutra smo prešli broj od tri miliona"

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas da se više od 3 miliona ljudi prijavilo za pomoć od "30+30" evra.

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2021.

10:16

Foto: Ministarstvo finansija

"Ovog jutra smo prešli broj od tri miliona prijavljenih za novčanu pomoć u iznosu od 30+30 evra", rekao je Mali i dodao da se do 10 časova prijavilo 3.002.159 građana.

Mali je pozvao građane da se prijave za pomoć putem portala Uprave za trezor na adresi idp.trezor.gov.rs i dodao da će od sutra prijava biti moguća i telefonski - putem kontakt-centra.

Prijava za pomoć od 30 plus 30 evra počela je, 28. aprila, a trajaće do 15. maja. Isplaćivaće se u dve rate - prva u maju 2021. a druga u novembru.

Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći, kao i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju za pomoć. Njima će pomoć biti isplaćena bez podnošenja prijave.

Ostali punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbijii mogu da se preko sajta Uprave za trezor prijave za ovu pomoć. Prijava će od sutra, 5. maja, biti moguća i telefonski - putem kontakt-centra.

Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja, a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju svi punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu na dan 23. aprila, odnosno na dan stupanja zakona na snagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: