Kraljičin logotip ubuduće i uz "igračke za odrasle": Elizabeta nagradila britansku kompaniju

Britanska kraljica Elizabeta II dodelila je "Kraljičinu nagradu za preduzetništvo".

Izvor: Jutarnji list

Ponedeljak, 03.05.2021.

15:22

Kraljičin logotip ubuduće i uz
Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

U kategoriji "međunarodna trgovina 2021" nagrada je dodeljena britanskom lancu onlajn trgovina sa seks-igračkama Lavhani.

Trgovina koja posluje u Ujedinjenom Kraljevstvu i na Novom Zelandu pod maksimom "seksualno srećni ljudi" prodaje donji veš, lubrikante, opremu za vezivanje, vibratore i mnoge druge "igračke za odrasle".

Lavhani poseduje i licencu za prodaju proizvoda inspirisanih trilogijom "Pedeset nijansi sive" autorke E.L. Džejms, a kompaniji je posao u proteklih šest godina porastao više od 300 odsto. Još 2015. kompanija je izvozila proizvode u vrednosti 12 miliona funti godišnje, što je do prošle godine naraslo na čak 56 miliona funti.

Kraljičina nagrada, koja je najveće priznanje koje engleska kruna može da dodeli za poslovni uspeh, znači da će kompanija od sada u svim svojim reklamama i promocija smeti da koristi amblem Kraljičine nagrade, što će biti posebno pikantno kada se seks igračke budu reklamirale uz pečat sa logotipom britanske kraljice, piše Jutarnji list.

Direktorka marketinga Debi Bond istakla je u zvaničnom saopštenju da je "njeno visočanstvo pružalo divnu podršku Lavhaniju dok je rastao na putu do vodećeg svetskog brenda seksualnog velnesa".

Kraljičina nagrada za preduzetništvo utemeljena je kraljevskim nalogom 1965. godine, kao Kraljičina nagrada za industriju. Deset godina kasnije preimenovana je u Kraljičinu nagradu za izvoz i tehnologiju, a od 1999. dodeljuje se kao Kraljičina nagrada za preduzetništvo, u kategorijama međunarodna trgovina, inovacije i održivi razvoj.

U 2017. dodata je i četvrta kategorija, promovisanje prilika (kroz društvenu mobilnost). Prošle je godine nagradu dobilo 220 firmi, od kojih 128 u kategoriji međunarodna trgovina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: