Više stotina rudara protestuje ispred zgrade Vlade FBiH

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) je, povodom obeležavanja 1. maja, organizovao velike proteste u Sarajevu.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.05.2021.

09:30

Više stotina rudara protestuje ispred zgrade Vlade FBiH
Ilustracija: Shutterstock/E.Kryzhanivskyi

Rudari iz svih delova entiteta već su stigli pred zgradu Vlade Federacije BiH.

Kako su rudari najavili, u mirnim protestima će učestvovati svih sedam sindikalnih organizacija, članica Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH, a protesti se održavaju pod sloganom "Ne nepravednom i nehumanom restruktuisanju rudnika uglja u sastavu Koncerna Elektroprivreda Bosne i Hercegovine".

Trenutno je ispred zgrade Vlade FBiH veliki broj rudara, ali i veliki broj pripadnika policijskih snaga koji obezbeđuju prostor oko zgrade, prenosi portal Klix.ba.

Rudari na transparentima nose brojne poruke upućene Vladi FBiH, ajedna od poruka je "Uzeli ste iz rudnika puno više nego što potražujete!".

Osim rudara, proteste će danas u Sarajevu organizovati i Sindikat radnika trgovine i uslužnih delatnosti Bosne i Hercegovine pod sloganom "I grob, i rob! Šta nam još spremate?".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: