Rusija će koristiti digitalni juan da zaobiđe sankcije Zapada?

Ruski milijarder Oleg Deripaska pronašao je rešenje kako da pomogne Rusiji da se izvuče iz sankcionog pritiska.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 20.04.2021.

14:29

Rusija će koristiti digitalni juan da zaobiđe sankcije Zapada?
Foto: Depositphotos/cuteimage1

Prema njegovom mišljenju, rešenje je upotreba digitalnog kineskog juana, piše Sputnjik.

"Generalno, digitalni kineski juan, po svemu sudeći, ozbiljno će potisnuti dolar u svetskoj trgovini, što će pomoći Rusiji da se izvuče iz sankcionog pritiska. Sjedinjene Države imaju ozbiljnih problema sa finansijama. Rupa u budžetu za prvi kvartal iznosi 1,7 biliona dolara. Poigravši se sankcijama, naterali su ceo svet na razmišljanje o ulozi dolara u međunarodnim transakcijama“, napisao je milijarder na svom Telegram kanalu.

Predsednik Kine Si Đinping, govoreći na otvaranju ekonomskog foruma u kineskom gradu Boao, izjavio je da Kina nastavlja da gradi mir u celom svetu i da doprinosi globalnom razvoju i zaštiti međunarodnog poretka. Naglasio je da međunarodne poslove treba rešavati konsultacijama, a drugima ne bi trebalo nametati pravila koja uspostavlja jedna ili više zemalja.

"On ima pravo. Kina je druga po veličini ekonomija na svetu, koja je pokazala veliku stopu rasta u prvom kvartalu od 17 procenata. Očigledno je da će do 2026. godine biti na prvom mestu“, prokomentarisao je Deripaska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: