Komšije otvaraju luksuzni hotel pod zemljom: Noćenje u špicu sezone 2.000 evra

Časopis Forbs uvrstio je hotel "Vila Nai 3,3" među devet hotela iz snova na Mediteranu koji vrata otvaraju ove godine, a izgrađen je na Dugom otoku u Hrvatskoj.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.04.2021.

11:14

Komšije otvaraju luksuzni hotel pod zemljom: Noćenje u špicu sezone 2.000 evra
Foto: Depositphotos/kalinovsky

Prema oceni lista, taj hotel je zaista nešto posebno, jer je većinom pod zemljom, prenosi Poslovni dnevnik.

Hotel sa pet soba i tri apartmana pruža, prema rečima arhitekte, najautentičniji kontakt s prirodom, jer se nalazi na deset hektara stoletnog maslinika na Žmanu, na jugu ovog dalmatinskog ostrva.

Za razliku od mnoštva drugih luksuznih hotela u Hrvatskoj, koji su izgrađeni uz pomoć stranih investitora, za Vilu Nai 3,3 "kriv" je maslinar, Splićanin Goran Morović, koji je finansirao izgradnju uz pomoć državnih podsticaja.

Hotel za pet zvezdica, koji velikim delom leži pod zemljom, samo minimalno narušava prirodnu okolinu, a iskopani kamen je uglavnom korišćen za njegovu izgradnju.

Objekat uključuje i manju presu za ulje, kao i prostor za degustaciju domaćeg maslinovog ulja "Nai 3,3", jednog od prvih hrvatskih organskih maslinovih ulja koje je sertifikovano u švajcarskoj laboratoriji.

Hotel može istovremeno da primi najviše 16 gostiju, a i cenu karakteriše pet zvezdica. Noćenje u Vili Nai 3,3 košta više od hiljadu evra, a u špicu turističke sezone čak 2.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: