"Aukcija za 5G mrežu možda krajem godine"

Ministarka Tatjana Matić razgovarala je sa direktorom A1 Telekom Austrija grupe Alehandrom Platerom o značaju razvoja mreže u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.04.2021.

17:15

Foto: Depositphotos/jamesteohart

Matićeva je posebno istakla značaj projekta izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima, koja će uticati na ukupan ekonomski rast nedovoljno razvijenih delova zemlje, kao i na uvođenje novih tehnoloških usluga u šta su putem javnih poziva uključeni i operatori, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je podsetila da će realizacijom prve faze projekta biti obezbeđen ultrabrzi širokopojasni pristup za oko 500 naselja, odnosno za oko 80.000 domaćinstava u selima, za koja nije postojao komercijalni interes operatora.

Navodi se da je Matićeva izrazila očekivanje da će radovi na mreži početi u septembru ove godine, sa rokom završetka od godinu dana.

Ministarka je najavila i mogućnost sprovođenja aukcije za 5G mrežu krajem tekuće godine, u svrhu razvoja industrija, kao i ruralnih područja Srbije, saopšteno je iz Ministarstva.

Navodi da se Plater saglasio da su digitalizacija i tehnološki razvoj od ključnog značaja, posebno razvoj infrastrukture u ruralnim područjima, uključujući investicije u mrežu za koje postoji interesovanje njegove kompanije.

Naglašava se da je direktor A1 Telekom Austrija grupe čestitao Vladi Srbije na uspešnom sprovođenju vakcinacije stanovništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: