Rudari Bora i Majdanpeka obaraju rekorde: Proizvedeno 5.188 tona bakra u koncentratu

Ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila je "teška" nepunih 1,7 miliona tona.

Izvor: B92

Nedelja, 11.04.2021.

11:37

Rudari Bora i Majdanpeka obaraju rekorde: Proizvedeno 5.188 tona bakra u koncentratu
Novo Cerovo; Foto: SERBIA ZIJIN COPPER DOOS

Njenom preradom u flotacijama, prvi put od dolaska Zijina, izvučeno je preko pet hiljada tona bakra u koncentratu.

"U svim aspektima poslovanja Serbia Zijin Copper primetan je pomak. Evidentno je da smo se pokrenuli i u poljima upravljanja bezbednošću i zaštite životne sredine, a to je vidljivo na svim nivoima. Poboljšanja se, zahvaljujući trudu i radu svih zaposlenih, odnose i na rezultate u proizvodnji", rekao je generalni direktor "Serbia Zijin Copper" Jian Ximing.

Pravilno rukovođenje radom svih ogranaka Serbia Zijin Copper i njenih fabrika i pogona dovelo je do napretka u svim aspektima poslovanja kompanije, saopšteno je iz ove kompanije.
Majdanpek; Foto: SERBIA ZIJIN COPPER DOOS
"Prvi put od dolaska Zijina, za mesec dana proizvedeno je preko pet hiljada tona bakra u koncentratu, tačnije 5.188 tona", rekao je Jian Ximing.

Ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila je "teška" nepunih 1,7 miliona tona, a ukupne iskopine iznosile su preko 8,5 miliona tona.
Veliki Krivelj; Foto: SERBIA ZIJIN COPPER DOOS
Rudari i floteri u "Velikom Krivelju" dali su prošlog meseca 2.016 tona bakra u koncentratu, njihove kolege iz Majdanpeka 1.823 tone, a doprinos ukupnim učincima iz "Novog Cerova" "izmeren" je na 1.003 tone bakra u koncentratu. Dodatnih 300 tona bakra je u martu stiglo iz borske "Jame".

Od početka godine, rudari Bora i Majdanpeka ostvarili su 25 miliona tona iskopina. U prvom kvartau 2021. uklonjeno je 19,8 miliona tona raskrivke i otkopano 5,2 miliona tona rude. U flotacijama je u istom periodu proizvedeno 15.082 tone bakra u koncentratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: