Fortenova prisilno istiskuje male akcionare iz Dijamanta

Niz vlasničkih promena poslednjih meseci u preduzećima Fortenova grupe u Srbiji obuhvaće i zrenjaninski Dijamant.

Izvor: B92

Petak, 09.04.2021.

09:28

Fortenova prisilno istiskuje male akcionare iz Dijamanta
Foto: Shutterstock/sabthai

Naime, njegov Nadzorni odbor (NO) doneo je odluku o prisilnoj isplati i istiskivanju malih akcionara iz vlasničke strukture kompanije, piše Jutarnji list.

Prema odluci, koju potpisuje predsednik Nadzornog odbora Dijamanta i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško, u vlasništvu Fortenove je 96,15 posto akcija Dijamanta, a preostalih 3,85 posto će biti otkupljeno od malih akcionara po ceni od 292 evra za akciju.

Procenjuje se da će istiskivanje preostalih malih akcionara u Dijamantu koštati Fortenova grupu oko tri miliona evra.

Ovaj plan Uprave i NO Dijamanta treba da odobri Skupština akcionara zrenjaninske kompanije, koja je zakazana za 16. april, što je, s obzirom na vlasničku strukturu, formalnost.

Do prisilnog otkupa akcija u Dijamantu dolazi nakon neuspešnog otkupa u javnoj ponudi tokom marta ove godine, koju je oglasila Fortenova, navodi Jutarnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: