"Testiranja u udobnosti hotela pun pogodak": Koliko košta?

Zagrebački hotel Esplanade od sada svojim gostima nudi uslugu testiranja na kovid 19, ali i na antitela.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 11.03.2021.

09:55

Foto: kalinovsky/Depositphotos

Konkretno, gosti će moći da se testiraju na kovid 19 PCR testom i brzim antigenskim testom, a uz to nude i testiranja na antitela.

Testiranje će se sprovoditi u prostoru hotela u dogovorenom terminu, a u saopštenju iz hotela Esplanade navode kako uz testiranja nude i dolazak medicinskog osoblja i prevod na engleski jezik.

"Danas većina država u svetu od putnika i vlastitih državljana pri ulasku u zemlju traži da predoče negativan nalaz PCR testa na kovid 19. To može biti komplikovano i neretko se ne radi o samo jednom testiranju nego o više njih tokom putovanja. Uz to, gubi se vreme na istraživanje lokacija koje nude tu uslugu, a i čekanja se mogu odužiti, što dovodi do dodatne nervoze. Gosti hotela Esplanade navikli su na najviši standard usluge, a poznati smo po tome što im možemo osigurati i ono što nije u redovnoj ponudi, stoga se ukazala potreba da ponudimo i ono što im je sad najnužnije na putovanju, a to je mogućnost testiranja u udobnosti hotela – brzo, jednostavno i personalizovano, na najvišem nivou i po korektnoj ceni", rekao je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade, prenosi portal Indeks (Index).

"Razmatrali smo opcije i odlučili smo ovu uslugu sprovoditi u saradnji s poliklinikom LabPlus, čije je osoblje krajnje profesionalno, a testiranje se sprovodi u skladu sa strogim epidemiološkim merama, diskretno i tačno u dogovorenom terminu. Već neko vreme testiramo uslugu i pokazala se kao pun pogodak. Svojim gostima uz to nudimo još jednu veliku prednost: besplatan dolazak medicinskog osoblja na lokaciju, kao i besplatan prevod testa na engleski", navodi Krizmanić.

Kako će izgledati postupak i koje su cene?

Pre dolaska u hotel ili tokom boravka gost može u kontaktu s Odeljenjem rezervacija ili na recepciji, najmanje 24 sata unapred, dogovoriti termin testiranja. Testiranje se sprovodi od ponedeljka do petka od 8 do 19 sati i subotom od 8 do 12 sati, a ostali termini dostupni su na upit. Pri dogovoru je potrebno navesti osnovne podatke.

Medicinsko osoblje laboratorija LabPlus dolazi u dogovoreno vreme u hotel i sprovodi testiranje u skladu s epidemiološkim merama te dostavlja nalaz na željenu adresu e-pošte, na hrvatskom ili engleskom jeziku i u roku od 3 sata za antigenski test i test na antitela, odnosno u roku od 24 sata od dolaska uzorka u laboratoriju za nalaz PCR testa na kovid 19.

Usluga se plaća prema istaknutom cenovniku: 250 kn (33 evra) za antigenski test (uzorak se uzima iz nosa), 300 kn (40 evra) za test na antitijela (uzorak iz krvi) i 750 kn (oko 100 evra) za PCR test (uzorak iz nosa), navodi se u saopštenju hotela Esplanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: