Nekad gigant SFRJ, a danas...

Fabrika obuće Boreli u stečaju ponudila je u zakup i poslovno-tehničku saradnju za maloprodajne objekte u 12 mesta u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.03.2021.

10:09

Nekad gigant SFRJ, a danas...
Foto: Depositphotos, Pakhnyushchyy

To je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Boreli traži ponude za zakup prodavnica u Rekovcu, Soko Banji, Kragujevcu i Titelu, dok su za režim poslovno-tehničke saradnje ponuđeni prostori u Leskovcu, Vladimircima, Inđiji, Valjevu, Novoj Varoši, Zemunu, Paraćinu i Majdanpeku.

Površine ponuđenih poslovnih prostora su od 27 do 166 kvadratnih metara.

Podsetimo, firma Boreli iz Sombora je nakon raspada Jugoslavije postala naslednik fabrike Borovo iz Hrvatske. Na ovim prostorima bila je čuvena i po proizvodnji popularnih borosana i startas patika.

Ova firma je otišla u bankrot 2016. godine, a u vlasništvu nekadašnjeg proizvođača obuće ostalo je više od 90 prodavnica širom Srbije.

Fabriku Bata - jugoslovenska tvornica gume i obuće d.d. Borovo osnovao je 1931. češki industrijalac Jan Bata u okolini Vukovara u Hrvatskoj.

Zlatno vreme ove fabrike obuće bilo je u Jugoslaviji osamdesetih godina prošlog veka, kada je Borovo zapošljavalo širom zemlje 23.000 ljudi, proizvodilo se 23 miliona pari obuće godišnje, 580.000 komada auto-guma i 12.500 tona gumeno-tehničke robe.

Posle raspada SFRJ Borovo je nastavilo da postoji u Hrvatskoj, a 1997. godine fabrika obuće u Somboru promenila je ime u Boreli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: