Haj-tek: Evo šta će se proizvoditi u novoj nemačkoj fabrici u Novom Sadu FOTO

Fabrika Kontinental automotiv Srbija, u kojoj će biti zaposleno više od 500 ljudi, otvorena je danas u Novom Sadu, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2021.

13:23

Haj-tek: Evo šta će se proizvoditi u novoj nemačkoj fabrici u Novom Sadu FOTO
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP

Predsednik je najpre obišao fabriku i upoznao se s proizvodima koji će činiti okosnicu rada nove fabrike.

U fabrici će se proizvoditi napredni elektronski sistemi za upravljanje vozilom, a Vučić je tokom obilaska fabrike rekao da je reč o naprednoj tehnologiji koju će razvijati Kontinental u Novom Sadu.

Predstavnici Kontinetala upoznali su predsednika sa priozvodima objasnivši mu da se tu neće praviti, na primer, samo instrument table i displeji već i pametni upravljački sistemi.
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP
„Ova fabrika će Novom Sadu i Srbiji doneti proizvodnju haj-tek tehnologije“, rekao je direktor fabrike Lućijano Marćeđijanu. „Naši proizvodi su vidljivi u kolima i često mogu da čine razliku da li će neko kupiti auto“, ukazao je.

Kako je objasnio direktor fabrike na simulaciji vetrobrana, pomoću takvog uređaja sve neophodne informacije se prenose na vetrobransko staklo pa vozač sve može da vidi bez skretanja pažnje sa puta ispred sebe. Ogledalo prenosi informacije sa displeja koje se prenose na vetrobran, ogledalo je ključ tog proizvoda, kazao je.

"Proizvodi se za Mercedes", dodao je Marćeđijanu.
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP
"Ovo je budućnost auto-industrije, krivi displej, ovo će za pet godina biti glavni proizvod, a ovde će se praviti u Novom Sadu", rekao je direktor fabrike.
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP
„Ovde danas radi 600 visokokvalifikovanih stručnjaka. Inovativna elektronika proizvedena ovde biće naš tehnološki doprinos celom čovečanstvu, sa znakom ’mejd in Srbija’“, kazao je Saša Ćuringa, generalni direktor kompanije Kontinental automotiv Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: