Ilon Mask više nije drugi najbogatiji čovek na svetu: Ko ga je prestigao?

Osnivač kompanija Tesla i Spejs Iks Ilon Mask više nije drugi najbogatiji čovek na svetu.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

13:35

Ilon Mask više nije drugi najbogatiji čovek na svetu: Ko ga je prestigao?
Foto: Profimedia/Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa-pool/dpa

Maskovo bogatstvo manje je za 6,2 milijarde dolara, što ga je i spustilo na treće mesto Forbsove liste najbogatijih ljudi na svetu.

Pad Maskovog bogatstva počeo je u sredu, kada je izgubio oko 6,5 milijardi dolara. Bio je na trećem mestu neko vreme, ali su ga onda promene na tržištu oporavile i vratile na drugo mesto.

Ipak, kako prenosi časopis Enterpreneur, današnji dan nije išao u njegovu korist i s obzirom na to da su akcije Tesle pale pet procenata. Maskovo bogatstvo sada je procenjeno na 150,9 milijardi dolara,

Iako ovo može biti normalno ponašanje tržišta i vrlo je moguće da će se vratiti na staro u bliskoj budućnosti, Mask će zasad morati da krunu da drugom milijarderu - Bernaru Arnou, vlasniku konglomerata LVMH, sa bogatstvom od čak 154,3 milijarde dolara.

U LVMH grupu spada više od 70 luksuznih brendova: Luj Viton, Kristijan Dior, Fendi, Živanši, Mark Džejkobs, Fenti bjuti, Bulgari, Tifani, Sefora...

Do pre mesec dana, na prvoj poziciji liste najbogatijih smenjivali su se Ilon Mask i Džef Bezos, vlasnik Amazona. Međutim, Bezos sada "beži" Masku za skoro 25 milijardi dolara, pošto je njegovo trenutno bogatstvo procenjeno na 175,4 milijarde dolara.

Pre deset dana, akcije Tesle su pale 15 odsto i Mask je izgubio više od 15 milijardi dolara u jednom danu. U to vreme, 49-godišnji milijarder bio je "težak" 166,1 milijardu dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: