Vraćeno pošiljaocu: Komšije zabranije uvoz 63 tone krompira

Inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 63 tone merkantilnog krompira poreklom iz Poljske jer je utvrđeno prisustvo karantinski štetnog organizma.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

11:21

Vraćeno pošiljaocu: Komšije zabranije uvoz 63 tone krompira
Foto: Depositphotos, Rangizzz

Iz Fitosanitarne inspekcije RS je saopšteno da je prilikom pregleda pošiljke uzet uzorak za laboratorijsku analizu kojom je potvrđeno prisustvo karantinskog organizma, te da je naloženo vraćanje pošiljaocu, prenosi portal Biznisinfo.

Ističu pri tome da za pošiljke iz kojih se uzimaju uzorci za analizu važi zabrana stavljanja u promet, distribucija ili prerada, sve do donošenja rešenja inspektora u skladu sa rezultatima laboratorijskog ispitivanja uzoraka.

S obzirom na to, u slučajevima kada se analizama utvrdi neka nepravilnost, ne postoji rizik da je proizvod bio dostupan na tržištu, dodaje se u informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: