Još jedna potvrda snage bitkoina? Goldman Saks će ponovo trgovati kriptovalutama

Goldman Saks će uskoro ponovo uspostaviti trgovinski biro namenjen kriptovalutama, prenosi Rojters.

Izvor: Startit

Četvrtak, 04.03.2021.

09:16

Još jedna potvrda snage bitkoina? Goldman Saks će ponovo trgovati kriptovalutama
Foto: Depositphotos, VadimVasenin

Kompanija je pokrenula takav biro još 2018. godine, ali je ovo otvaranje nastupilo u trenutku kada je vrednost bitkoina opala za 70 odsto, što je smanjilo interesovanje za trgovinu.

Međutim, od tada se poboljšala i infrastruktura i popularnost kriptovaluta poput bitkoina, koji je skoro postigao rekordnu vrednost. Procenjuje se da je i institucionalno interesovanje za kriptovalute tokom prošle godine poraslo za 470 odsto.

Brojne kompanije, poput Skvera, Tesle, ili Mikro stratedžija, u skorije vreme počele su da kupuju zalihe popularne kriptovalute u iznosima koji se mere stotinama miliona ili milijardama, što ukazuje na potencijal za trgovanje kriptovalutama na duže staze. Novi biro biće deo odseka za globalno tržište ove američke banke, što je prošle godine bio najveći i najprofitabilniji odsek, i najverovatnije će se baviti kupovinom i prodajom u ime klijenata, ali neće samostalno upravljati tim sredstvima, preneo je Startit.

Imajući u vidu poslovični oprez velikih institucija i investitora prema novim kompanijama i idejama, potez Goldman Sachs-a još jedan je od pokazatelja da porast vrednosti bitkoina izgleda nije kratkog daha.

B92.net je nedavno istraživao - da li je kasno uskočiti u "bitkoin voz", o čemu možete čitati u posebnom tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: