"Razmatramo izgradnju gasnih konekcija sa Hrvatskom i Rumunijom"

Ministarka Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom kompanije MET Bendžaminom Lakatošem o saradnji u oblasti energetike.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2021.

12:28

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Sagovornici su se posebno osvrnuli na gasne elektrane i interkonekcije, kao i obnovljive izvore energije, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter. Na sastanku je bilo reči o trenutnim projektima, kao što je vetropark Plandište, ali i mogućnostima dalje saradnje.

"Poznat nam je vaš rad, vaša kompanija je jedan od lidera u ovoj oblasti, mogućnosti za saradnju je mnogo i dobrodošli ste da ulažete u Srbiji. Ministarstvo je pripremilo četiri važna zakona u ovom sektoru, stvaramo povoljno poslovno orkuženje i pokrećemo nove investicije. Uskoro će biti raspisan tender za izvođača radova na izgradnji interkonekcije između Srbije i Bugarske, razmatramo izgradnju gasnih konekcija sa Hrvatskom i Rumunijom, kao i izgradnju novih gasnih elektrana u Srbiji. Otvoreni smo i za saradnju na polju obnovljivih izvora energije, solarnih panela i biomase", rekla je Mihajlovićeva.

Bendžamin Lakatoš je zahvalio potredsednici Vlade na podršci i iskoristio priliku da čestita Vladi Srbije na uspešnom sprovođenju vakcinacije, navedeno je u saopštenju.

"Zadovoljni smo saradnjom naša dva tima i otvoreni za dalju saradnju. Počeli smo pregovore za još jedan projekat pored završene biogasne elektrane Pepo. Gasne elektrane su deo naše poslovne strategije i posvećeni smo da dalje investiramo u Srbiji", rekao je Lakatoš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: