AstraZeneka prodala udeo u Moderni za preko milijardu $

Britansko-švedska multinacionalka AstraZeneka je prodala svoj udeo od 7,7 posto u kompaniji Moderna za iznos od preko jedne milijarde dolara.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.03.2021.

14:28

AstraZeneka prodala udeo u Moderni za preko milijardu $
Foto: Profimedia

To se desilo nakon što su akcije američke biotehnološke firme porasle zahvaljujući tržišnom podoru njene vakcine protiv koronavirusa, objavio je londonski Tajms.

U tekstu Tajmsa se napominje da nije poznato kada je AstraZeneka prodala svoj udeo u Moderni, s kojom planira da nastavi partnerstvo u proizvodnji lekova za druge bolesti, prenosi Rojters.

AstraZeneka bi mogla u budućnosti da prođe na komercijalnoj osnovi svoju vakcinu protiv kovida, razvijenu u saradnji sa Univerzitetom Oksford, ako virus postane endemičan, dodaje se u tekstu.

Moderna, čija je vakcina odobrena za hitnu upotrebu protiv korona virusa u Sjedinjenim Državama, saopštila je prošle nedelje da ove godine očekuje prodaju ovovog cepiva u iznosu od 18,4 milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: