Besplatno osnaživanje žena; "Mislila sam da ja to ne mogu da naučim jer sam starija" VIDEO

Udruženje poslovnih žena Srbije pronašlo je način da se onlajn realizuje projekat "Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate".

Izvor: B92

Petak, 26.02.2021.

12:45

Besplatno osnaživanje žena;
Foto: fizkes/Shutterstock

Organizovane su besplatne obuke kako bi žene kojima je to potrebno, mogle da se osposobe za popularne zanate.

"Ova obuka je namenjena ženama iz ranjivih grupa kada je zapošljavanje u pitanju. Pre svega to su Romkinje, ali i žene iz ruralnih područja koje se takođe teško zapošljavaju i samozapošljavaju", rekla je Dragana Dobrosavljević, menadžerka projekta iz Udruženja poslovnih žena Srbije.

Kaže da je ovaj projekat finansiran od strane nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ u okviru njihovog širek projekta "Povratak u nove šanse".

Navodi da projekat podrazumeva tri vrste obuka i prva je tek sada započela. Nju pohađa osam žena. Za drugu i treću obuku biće potrebno mnogo više žena, odnosno 200 žena će moći da se prijavi.

Žene iz navedenih ugroženih grupa mogu se prijaviti preko Fejsbuk stranice Udruženja poslovnih žena Srbije ili mogu da se obrate Udruženju preko telefona ili mejlom.

Sve obuke su besplatne, a mogu da se prijave žene iz cele Srbije jer su obuke onlajn. Jedini uslov je da imaju kompjuter ili pametan telefon.

Slavica Vasić jedna je od polaznica obuke, a kaže da joj to znači jer je ranije mislila da ona ne može da nauči veb dizajn, kojeg se tiče prva obuka, jer ima preko 40 godina.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: