Ove godine počinje gradnja industrijske zone u Vršcu

Gradnja industrijske zone Sever u Vršcu, koja će se nalaziti na međunarodnom putu ka Rumuniji, biće započeta u toku ove godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

17:59

Ove godine počinje gradnja industrijske zone u Vršcu
Foto: Depositphotos/elenabs

Tender za izvođače radova očekuje se u toku godine, kažu u opštini Vršac, prenosi portal Ekapija.

Industrijska zona imaće odličan strateški položaj, pored međunarodne pruge Beograd-Vršac-Temišvar.

U prvoj fazi izgradnje zona će zauzimati površinu od 22 hektara, sa mogućnošću proširenja do 200 hektara.

"Projektna dokumentacija je delimično gotova i sada počinje infrastrukturno opremanje, odnosno dovođenje vode, struje i gradnja pristupnih saobraćajnica", navode iz opštine.

Podsećaju da je sredinom meseca potpisan ugovor sa Pokrajinskom vladom o sufinansiranju izgradnje dovodnika vode od grada do industrijske zone u vrednosti 84,3 miliona dinara.

Ističu da će po opremanju zone grad dati ponudu investitorima i da će u zoni biti mogućnosti i za gradnju velikih logističkih centara.

Sever će biti druga industrijska zona u Vršcu, posle Tehnološkog parka čiji su kapaciteti popunjeni, pa se iz tog razloga i gradi nova zona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: