Oštar odgovor Nemaca: Pozdravljamo činjenicu da Bajden želi da razgovara, ali...

Šef komiteta za ekonomiju i energetiku nemačkog Bundestaga, Klaus Ernst iz partije Levice, kaže da se protivi razgovorima sa SAD o obustavljanju Severnog toka 2

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.02.2021.

09:07

Oštar odgovor Nemaca: Pozdravljamo činjenicu da Bajden želi da razgovara, ali...
Foto: EPA, Song Fulai

"Pozdravljamo činjenicu da SAD, na čelu sa predsednikom Bajdenom, sada pokazuju veliku spremnost za razgovore. Ipak, obustavljanje Severnog toka 2 nije tema za razgovor, kao ni 'mehanizam zaustavljanja' kojim bi se povezale isporuke gasa u EU sa garancijama za Ukrajinu", rekao je poslanik za Sputnjik.

Ranije je list "Handelsblat" objavio da je americka administracija dala neke predloge kojim bi se ukinule sankcije Severnom toku 2.

Radi se, između ostalog, o uvodenju neke vrste mehanizma zaustavljanja kojim bi se osigurao tranzit gasa, u slučaju da Rusija bude kršila ljudska prava.

Predlaže se da se Ukrajini daju neke garancije da će ona ostati isporučilac energenata Evropi, piše list, pozivajući se na izvore u Vašingtonu.

Podsetimo, zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak izjavio je juče da će Severni tok 2 biti izgrađen uprkos destruktivnim koracima Vašingtona usmerenim ka ometanju ovih napora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: