"Nova zgrada FON-a biće završena u novembru"; "U planu i nove prostorije za ETF" VIDEO/FOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je bila u obilasku radova na izgradnji nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2021.

10:46

Default images

"Ovo je moja druga ili treća poseta ovom fakultetu, koji je jedan od najuspešnijih na Univerzitetu u Beogradu. Dve apsolutno prioritetne oblasti u koje investira vlada su svakako zdravstvo i obrazovanje. Poslednjih nekoliko nedelja sam obišla i neke osnovne škole koje smo završili i u tom smislu mi investiramo u obrazovanje od vrtića do visokoškolskih ustanova."

Kako kaže, misli da dugi niz decenija nije ulagano u obrazovanje na način koji se to radi danas.

"Zgrada Fakulteta organizacionih nauka treba da bude završena u novembru ove godine. Imamo plan i za novu zgradu ETF-a, ali i čitav kompleks zgrada umetničkih fakulteta", rekla je Brnabićeva.

"Očekuje nas postavljanje kamena temljca za zgradu još jednog instituta u Srbiji - Biosens institut u Novom Sadu, dobili smo saglasnost EIB, koja sa nama radi i ovu zgradu FON-a."
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
Što se tiče dinamike radova na novim zgradama fakulteta na Novom Beogradu, kaže da sve zavisi od ljudi koji rade na projektima.

"Trudimo se da trčimo najbolje što možemo. Što se tiče kampusa tehničkih fakulteta, mi smo inicijalno planirali da to bude nova zgrada ETF-a, pa smo onda mislili da objedinimo ETF i Mašinski fakultet. U međuvremenu radimo sve ostalo - Biosens, Centar izvrsnosti u Kragujevcu..."

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da je velika čast i privilegija prisustovati praćenju jedne od završnih faza ovog grandioznog projekta.

"Smatram da je povećanje kapaciteta velika šansa za sve. Svih ovih godina povećava se zainteresovanost maturanata za Fakultet organizacionih nauka", rekao je Ružić, naglasivši da će novi deo fakulteta imati 6.100 kvadrata. Kaže da če to stvoriti šanse za upis još više studenata na ovaj fakultet.

"Ovo je još jedna velika pobeda Vlade Republike Srbije."

Prisutnima se obratio i dekan fakulteta dr Milija Suknović koji se zahvalio Vladi Republike Srbije što je prepoznala vrednost Fakulteta organizacionih nauka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: