Rusi najviše piju votku - odakle vam to?

Novo istraživanje pokazalo je šta Rusi vole najviše da piju.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2021.

15:27

Rusi najviše piju votku - odakle vam to?
Foto: Profimedia

Pivo je postalo najprodavanije alkoholno piće u 2020. godini u najvećim ruskim trgovinskim lancima, dok vino i votka nisu ušli ni među 50 najpopularnijih proizvoda, prenosi TAS, prema studiji koju je sprovela platforma Check Scan.

"Najpopularniji alkohol među Rusima tokom 2020. godine bila su piva, koja su se stalno nalazila među top 10 najprodavanijih proizvoda. U poređenju sa pivom, votka i vino praktično nisu bili traženi“, rezultat je istraživanja platforme Check Scan, prenosi agencija.

TAS navodi da je Chek Scan proučio približno 280.000 računa u najvećim prodavnicama alkoholnih pića Krasnoe & Beloe i Bristol tokom 2020. godine u svim ruskim saveznim okruzima

"Votka nikada nije ušla u top-50 najprodavanijih pića, a vino je u top 100", navodi se u ovoj studiji, dok su istovremeno, među najpopularnijima često bili bezalkoholni proizvodi.

U februaru su cigarete bile najprodavanije u prodaji "Krasnoe & Beloe", a od avgusta do decembra to su bile jednokratne zaštitne maske.

U "Bristolu" je pivo bilo lider u prodaji od januara do jula, a od avgusta do decembra zaštitne maske.

Analitičari su u aprilu prošle godine zabeležili nagli rast prosečnog računa u ovim objektima zbog zaključavanja prouzrokovanog pandemijom kovida 19 i taj rast se nastavio tokom godine.

"Prosečni račun u najvećim trgovinskim lancima alkoholnih proizvoda rastao je tokom prošle godine, u poređenju sa početkom godine, prosečni račun je porastao gotovo dvostruko", pokazalo je ovo istraživanje.

Check Scan je osnovan 2017. godine i omogućava verifikovanim korisnicima da skladište i organizuju informacije o svojoj kupovini roba i usluga skeniranjem QR koda na kasama, navodi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: