Superbrzi teretni voz povezao Sibir i severnu Evropu

Ruske železnice pokrenule su superbrzi teretni voz za prekogranični transport od zapadnog Sibira do severne Evrope.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2021.

13:39

Superbrzi teretni voz povezao Sibir i severnu Evropu
Foto: Epa/Tibor Illyes

Prvi superbrzi teretnjak, natovaren hemijskim proizvodima, prevalio je trasu od 4.500 kilometara, od zapadnosibirske stanice Kopilovo u Tomskoj oblasti do železničke stanice Hamina u Finskoj, za samo pet i po dana, dok je ranije za transport tereta železnicom na istoj ruti bilo potrebno 11 i po dana, saopštile su Ruske železnice (RŽD).

Skraćenje vremena transporta je omogućio i specijalni red vožnje koji je koordiniran sa finskim železnicama, navodi se u saopštenju RŽD-a dostavljenom Tanjugu.

Kako se precizira, kompozicija voza, koji su činila 82 vagona, nije morala da zastaje tokom puta radi dodatnog ranžiranja vagona, što je takođe znatno smanjilo vreme isporuke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: