Ko će biti konsultant za To Montenegro: Hogan ne, Nemac "moguće"?

"Transparentnost i domaćinsko poslovanje 2 su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primenjeni", poručio je ministar Milojko Spajić

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2021.

12:00

Ko će biti konsultant za To Montenegro: Hogan ne, Nemac
Ilustracija: Profimedia

Međunarodni tender za konsultanta na poslu osnivanja nove nacionalne avio-kompanije "ToMontenegro" biće raspisan ove nedelje, najavio je tamošnji ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Rekao je da su netačni navodi u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta.

“S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane nemalog broja konsultanata kada je reč o gorućim tema. Zastupljenost informacija i vesti o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije je, na nivou svetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan sled i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom - transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primenjeni,” kazao je Spajić, kako je saopšteno iz ministarstva.

Crnogorske Vijesti prenose da su iz Vlade naglasili da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno.

"Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo. Kao što znate ova Vlada je, i na svom primeru, u okviru naših ministarstava, pokazala da je orijentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju. Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promenama za naše društvo", zaključuje se u saopštenju Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Podsetimo, proteklih dana velika prašina podigla se spekulacijama da će na tu poziciju doći Džejms Hogan. Međutim, kako je poručeno za Vijesti, ministar Spajić nije angažovao Hogana za konsultovanje u osnivanju novog crnogorskog avio-prevoznika. Australijanac Džejms Hogan bio je predsednik i generalni direktor Etihad Aviation Group (EAG) do 2017. godine.

U pojedinim medijima je objavljeno da je za formiranje nove crnogorske avio-kompanije doveden ekspert koji je Etihad koštao gubitka od više milijardi dolara.

"Nije tačno da je savetnik", kazali su u Ministarstvu finansija.

Na pitanje da li je tačno da će konsultant za ovaj posao biti iz Nemačke, iz resora Vlade je odgovoreno da je moguće, ali da konačna odluka o tome još nije donesena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: