VB: Kamiondžije nervozne, supermarketi prazni FOTO

Velika Britanija je pre dve nedelje zvanično istupila iz Evropske unije, a vozači kamiona primorani su da danima čekaju u vozilima da bi mogli izvesti robu.

Izvor: klix.ba

Nedelja, 17.01.2021.

11:56

VB: Kamiondžije nervozne, supermarketi prazni FOTO
Foto: Profimedia/Parsons Media/Gustavo Valiente

Za sve je kriva birokratija, a u pojedinim britanskim trgovinama je došlo do nestašice nekih proizvoda.

Promena carinskih pravila je za posledicu imala nestašicu. Vozači kamiona su nervozni.

"Nije dobro. Ovo je previše papirologije, previše čekanja, previše vremena. Ovo nije dobro", izjavio je vozač iz Poljske.
Foto: Profimedia/Parsons Media/Gustavo Valiente
Jedan od vodećih špeditera je upozorio da neki prevoznici odbijaju da uvezu robu zbog papirologije. U Severnoj Irskoj koja ima komplikovane odnose s ostatkom Velike Britanije, već je došlo do nestašice britanskih proizvoda, prenosi Klix.

Sa problemima se suočila i Kiran Sloun koja upravlja poslastičarnicom u "Sawersu" u Belfastu. Kako je kazala, kompanije im govore da ne mogu do daljnjeg isporučiti robu. Trgovci u Severnoj Irskoj su ukazali da im ništa ne preostaje nego da kupuju proizvode iz EU, prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: