Od prodavačice faks-mašina do milionerke čiji proizvod želi ceo Holivud

Sara Blejkli je kreatorka steznika koje nose zvezde Holivuda, a 2012. zasijala je na naslovnici Forbsa kao najmlađa milionerka koja je sama stvorila bogatstvo.

Izvor: Dnevni avaz

Nedelja, 17.01.2021.

09:57

Od prodavačice faks-mašina do milionerke čiji proizvod želi ceo Holivud
Sara Blejkli i Džejn Fonda; Foto: Profimedia/Rick Diamond

"Pre dve decenije, bila sam samo devojka sa običnim, bezveznim poslom i ludom idejom. Nisam imala mnogo novca, iskustva ili znanja o industriji. Ali sam odlučila da se upustim u sve to", kaže Sara Blejkli.

Zapravo, ona je osnovala kompaniju "Spenks" (Spanx) 1998. godine, sa samo 5.000 dolara ušteđevine od prodaje faks-mašina od vrata do vrata. Bez ikakvog iskustva u dizajnu, poslu ili proizvodnji, Sara Blejkli je na kraju izgradila "Spenks" u brend vredan milijardu dolara.

Na početku su joj svi zatvarali vrata ispred nosa, cepali vizitkarte, borila se da dobije sredstva.

I zaista je morala da se potrudi da uvede "Spenks" na police prvog većeg trgovca, kompanije Neiman Markus. Nakon višestrukih pokušaja da proda svoj proizvod, Sara Blejkli je tokom sastanka zamolila predstavnicu kompanije da joj pokaže kako spenks zapravo radi, prenosi Dnevni avaz.

"U toku sastanka sa predstavnicom Neiman Markusa, mogla sam da vidim da od posla nema ništa i znala sam da imam samo još jednu šansu pa sam je zamolila da pođe sa mnom do kupatila. Malo se iznenadila pitanjem, ali sam joj objasnila da samo tako mogu da joj pokažem šta 'spenks' radi. Presvukla sam se u odvojenoj kabini, obukla spenks i pokazala joj razliku. Pogledala me je i rekla: 'Kapiram, sjajno je!' I tada se sve promenilo", kaže Sara Blejkli.

Sada u ponudi, osim steznika koji oblikuju telo, ima i korsete, kupaće kostime, helanke, donji veš... Prema podacima magazina Forbs, bogatstvo Sare Blejkli se procenjuje na 610 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: