Pokrenuta javna rasprava o strategiji državnog vlasništva

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da je danas pokrenulo javnu raspravu o Predlogu strategije državnog vlasništva i upravljanju državnim preduzećima.

Izvor: Tanjug

Subota, 16.01.2021.

13:36

Pokrenuta javna rasprava o strategiji državnog vlasništva
Foto: Gena Melendrez/Shutterstock

Predlog se odnosi na period od 2021. do 2027. godine.

Glavni cilj strategije je efikasno, ekonomično i optimalno upravljanje privrednim društvima čiji je vlasnik Republika Srbija, koji će se realizovati kroz centralizovanje vlasničkih odgovornosti i nadležnosti, zatim razvoj doslednog okvira za vlasništvo i upravljanje primenjivog na sva državna preduzeća, kao i korporativizaciju državnih preduzeća.

Ministarstvo privrede poziva relevantne državne organe, stručnu javnost, kao i sve zainteresovane da uzmu učešće u javnoj raspravi i svoje primedbe, predloge i sugestije dostave na adresu javnaraspravasdv@privreda.gov.rs.

Program javne rasprave, koja traje do 4. februara, objavljen je na internet stranici Ministarstva privrede i na portalu e-uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: