Posle 20 godina u poznatim svetskim kompanijama vratio se da radi u Srbiji VIDEO

Kada na Gugl pretraživaču ukucate “povratak u Srbiju iz inostranstva”, znate li šta ćete da dobijete?

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

12:42

Posle 20 godina u poznatim svetskim kompanijama vratio se da radi u Srbiji VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Priče o tome koliko je naših ljudi ušlo u zemlju tokom leta 2020. i kako je to uticalo na pogoršanje epidemiološkog stanja i dalje širenje koronavirusa. Skoro da nema nijedne vesti o tome koliko je iskusnih stručnjaka neposredno pre ili u vreme pandemije prepoznalo priliku da Singapur, London ili Los Anđeles zameni za šetnju pored Save.

Da li je moguće da globalnu krizu i promene kroz koje svet prolazi iskoristimo kao šansu za sopstveni brži razvoj i privlačenje onoga što smo nekada izgubili? Zoran Vasiljev, tehnološki preduzetnik, kaže da jeste. Posle 20 godina provedenih u poznatim kompanijama u svetu vratio se u Srbiju da radi.

Kako je kazao za TV Prva, odluka o povratku nije bila teška.

"Prvi put kad sam rekao da se vraćam i kad sam se javio nekim školskim drugarima, rekli su mi: 'Hajmo brzo na kafu, moram da čujem da li si zaradio dovoljno novca i dolaziš da se penzionišeš ili si izgubio sav novac ili nešto nije u redu s tobom'. Međutim, šalu na stranu, nije postojao neki master plan povratka. Ukazala mi se prilika - u svom poslednjem angažmanu imao sam situaciju gde sam gledao da radim neke akvizicije i meni je bila interesantna jedna kompanija iz ovog okruženja, iz Srbije i u tom procesu jednostavno sam shvatio da se ovde stvorila klima gde je IT sektor sada na nekom drugom nivou od onoga što sam ja ranije znao", kazao je Vasiljev.

Prema njegovim rečima, nakon procene da će mu to doneti uspeha, u martu prošle godine on se i vratio u rodnu zemlju.

"U svakoj krizi je velika šansa i ovo je jedna od tih situacija", napomenuo je sagovornik TV Prva.

Kako iskoristiti tu šansu poslušajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: