U selu Vučkovica gradi se kompleks vredan 30 miliona evra: Knić postaje turistički centar FOTO

Najveći turistički potencijali opštine Knić su netaknuta priroda, čist vazduh i fantastična klima i upravo će to biti maksimalno iskorišćeno.

Izvor: RINA

Utorak, 15.12.2020.

14:12

U selu Vučkovica gradi se kompleks vredan 30 miliona evra: Knić postaje turistički centar FOTO
Foto: RINA

Naime, u selu Vučkovica planirana je izgradnja kompleksa „Sunčev breg“ koji će se prostirati na 30 hektara, a cela investicija vredna je oko 30 miliona evra i to je najveće ulaganje u istoriji ove opštine Šumadijskog okruga.

„Investitori su predložili inicijativu, a mi smo je prihvatili jer će izgradnja tog kompleksa biti od velikog značaja za sve naše stanovnike. Na nama kao lokalnoj samoupravi je da uradimo Plan detaljne regulacije i obezbedimo sve neophodne uslove za investitiore. Konačno će sve naše prednosti koje se zasnivaju na saobraćajnoj dostupnosti, očuvanoj životnoj sredini, bogatom kulturnom nasleđu i tradiciji seoskog i lovnog turizma biti iskorišćene“, izjavio je za Rinu predsednik opštine Knić Srećko Ilić.
Foto: RINA
Novom koncepcijom razvoja opštine, izgradnjom jedinstvenog turističkog i poslovnog kompleksa, posetiocima će na raspolaganju biti apartmani, hoteli, pansioni, trgovinski i ugostiteljski objekti, dom za stara lica, centar za rehabilitaciju, etno-muzej, bazeni, akva-park, šetališta i parkinzi.

„Ovakvi kompleksi već postoje širom Evrope, ali je prvi put da se nešto slično gradi u Srbiji. Imaće višestruku namenu i moći će da primi turiste, ali i stara lica kojima je neophodna rehabilitacija i zdravstvena nega. Moći će da budu smešteni u zajedničkom stacionaru, ili da izaberu privatni apartman, a svima će na raspologanju biti svi sadržaji koje kompleks ima. Projekat Sunčev breg je deo nove koncepcije razvoja Knića u turističkom smislu, a očekujemo da prvi radovi krenu na proleće sledeće godine“, kaže Ilić.
Foto: RINA/JP direkcija za urbanizam Kragujevac
Imajući u vidu situaciju sa pandemijom koronavirusa i činjenicu da sve više ljudi želi odmor provesti na seoskom području, izuzetnih prirodnih karakteristika, selo Vučkovica na teritoriji opštine Knić postalo je izuzetno zanimljivo investitorima.

„Kompleks će biti podeljen u dve celine, prva će se prostirati na 22,1 hekatar i obuhvataće već pomenute smeštajne kapacitete za odmor, lečenje, a druga celina podrazumevaće seoski etno turizam, park šumu i ostale sportsko-rekreativne sadržaje. Ono što je jako važno su nova radna mesta koja će dobiti meštani“, naglašava Ilić.

Plan je prošao zakonsku proceduru izrade i sada je u fazi donošenja Odluke o usvajanju, a izrađivač plana je JP Direkcija za urbanizam Kragujevac.
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: