Nove stroge mere u Hrvatskoj: Restorani i kafići zatvaraju se do Badnjeg dana?

Nove stroge mere u Hrvatskoj stupaju na snagu od petka u ponoć, a trajaće sve do Badnjeg dana, saznaje Index.

Izvor: index.hr

Sreda, 25.11.2020.

09:40

Nove stroge mere u Hrvatskoj: Restorani i kafići zatvaraju se do Badnjeg dana?
Foto: Depositphotos, dutourdumonde

Nakon što se danas završi sastanak Užeg kabineta vlade, odluka o novim merama biće poslata županima.

Što se tiče novih mera, išlo bi se u kompletno zatvaranje kafića, dok će restoranima i poslastičarnicama biti omogućena dostava. U zatvaranje bi se išlo zbog ranijih neugodnih iskustava s noćnim klubovima i barovima koji su se, kada su taj segment ugostiteljstva zahvatile restrikcije, registrirovali kao restorani i nastavili nesmetano da rade.

Dostava hrane bi bila omogućena, do 22 sata, a zabrana prodaje alkohola od 22 sata do 6 ujutro neće se menjati.

Hoteli, bi trebalo, kako saznaje Index, da ostanu otvoreni, a njihovi restorani će moći da rade, ali isključivo za goste hotela.

Ako brojke novozaraženih koronavirusom krenu da padaju i mere se pokažu uspešne, onda bi se kafići i restorani ponovno otvorili na Badnji dan.

Prodavnice bi radile kao i do sada, ali sprovodila bi se jača kontrola toga da li je broj ljudi u njima u skladu sa propisanim po kvadratnom metru. I dalje bi ostali otvoreni frizerski saloni i ostali saloni za lepotu te šoping-centri, dok će se bioskopi zatvoriti.

U novom setu mera išlo bi se i na smanjivanje broja putnika u javnom prevozu, a epidemiolozi zagovaraju da to bude oko 25 odsto ukupnog kapaciteta sredstva javnog prevoza. To se planira postići i većim brojem prevoznih sredstava u gradskom i prigradskom prevozu.

Teretane uglavnom prazne, verovatno se neće zatvoriti Iako epidemiolozi zagovaraju zatvaranje teretana, još nije sigurno da će se to i dogoditi, budući da su i sad teretane, kako saznaje Index, uglavnom prazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: