MUP dobija "Superpumu", trenutno u floti 17 helikoptera VIDEO

Ministar Aleksandar Vulin rekao je danas da bi Helikopterska jedinica MUP-a do 2022. trebalo da dobije najnoviji helikopter "Superpuma".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.11.2020.

16:32

MUP dobija
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova je takođe podsetio da trenutno u njenoj floti ima 17 helikoptera.

"Tokom poslednjih godinu i po dana nabavljena su četiri helikoptera Erbas H-145M, sa najsavremenijom opremom", rekao je Vulin prilikom obilaska te jedinice, saopštio je MUP.

Pripadnici Helikopterske jedinice danas su uvežbavali svakodnevne procedure i delovanje u slučajevima avionskih nesreća i spasavanja nastradalih na nepristupačnom terenu, na kojem nije moguće izvršiti vertikalno sletanje i prihvat povredjenih.

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić je rekao da se dolaskom novih helikoptera H-145 mogućnost delovanja u takvim situacijama značajno povećava i vreme reagovanja skraćuje na neke minimalne intervale koji moraju da se ispoštuju po svim standardima evropske Agencije za bezbednost civilnog vazduhoplovstva.

On je naveo da "Superpuma" spada u višu kategoriju od H-145M, zbog svoje nosivosti i mogućnosti.

Helikopterska jedinica u koordinaciji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom i Žandarmerijom predstavlja okosnicu antiterorističkog delovanja.

Za potrebe Uprave granične policije, Jedinica izvodi nadzor državne granice, a kao podrška Sektoru za vanredne situacije učestvuje i u gašenju šumskih požara. Pripadnici neprekidno dežuraju za potrebe Službe traganja i spasavanja, kao i za potrebe Кliničkog centra Srbije za realizaciju medicinskih letova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: