Tri grupe radnika u Evropi najviše strepe od otkaza - kakva je situacija u Srbiji? VIDEO

Povremeni i sezonski radnici, kao i oni zaposleni na određeno vreme trebalo bi najviše da strepe od otkaza, pokazalo je istraživanje Evrostata.

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 23.11.2020.

10:15

Tri grupe radnika u Evropi najviše strepe od otkaza - kakva je situacija u Srbiji? VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Ekonomski novinar Radojka Nikolić podsetila je da su u Srbiji najpogođeniji oni u sektoru turizma, transporta i tekstilne industrije.

"Važno je da se omogući preživljavanje svim onim preduzećima i kompanijama za koje je to moguće i u tome je, naravno, glavna uloga države", kazala je ona gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Treba, kako je dodala, šta su radile druge zemlje.

"Smanjile su PDV, na primer. Naš problem je što mi stalno kasnimo. Recimo, Nemačka je smanjila PDV od prvog jula ove godine", naglasila je Nikolić.

Kako je poručio kuvar i ugostitelj, Petar Gajić, stanje u njihovoj branši trenutno je dosta teško zbog skraćenja radnog vremena.

"Drugi udarac svakako predstavlja strah gostiju zbog higijenskog aspekta", napomenuo je Gajić za TV Prva.

On je podsetio na propisane mere zbog kojih, smatra, nema potrebe da se radno vreme skraćuje na 18 časova.

"Mere kažu - 4 kvadratna metra za jednog gosta. Tačka", izričit je Gajić, ističući da je restoran bezbedno mesto za goste.

Nikolić je po tom pitanju bila saglasna, pa prema njenom mišljenju mere treba selektivno primenjivati, odnosno razlikovati restorane kao bezbednije prostore, od noćnih klubova koji su rizičniji.

Za više detalja pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: