Zagreb rasprodaje porodično srebro: "Ako je i od Bandića, previše je"

Grad Zagreb odlučio je da proda bivšu Zagrepčanku, bivšu fabriku Gredelj i bivši Paromlin, tri vredna zemljišta, praktično "porodičnu srebrninu".

Izvor: Tportal

Subota, 21.11.2020.

12:51

Zagreb rasprodaje porodično srebro:
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Da želi da "utopi" više od 260 hiljada kvadratnih metara zemljišta vidljivo je iz predloga budžeta za 2021. godinu, piše Tportal.

Godinama je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prezentirao različite ideje, a sada je odjednom odlučio da proda sve tri parcele, piše portal i dodaje kako je iz predloga budžeta grada za 2021. godinu očigledno da za njih planira da dobije 1,08 milijardi kuna (142,85 miliona evra).

Tačnije, Gredelj bi se prodao za 618,5 miliona, Zagrepčanka za 376,7 miliona kuna i Paromlin 75 miliona kuna, a za ostale poslovne objekte još deset miliona kuna.

Zašto se u prodaju ide u godini u kojoj se tek očekuje pravi udar korona-krize nije navedeno. Ono što je jasno da je gradska blagajna vec duže vremena u, blago rečeno, u problemima.

Tomislav Stojak, zastupnik HNS-a, čim je video predlog budžeta i prodaju vrednih nekretnina, na njega se osvrnuo na Facebooku: "Svega nekoliko meseci pre izbora gradonačelnik planira rasprodati izuzetno vredna gradska područja Gredelja, Paromlina i Zagrepčanke, sve ono što još imalo vredi u gradu, kako bi verovatno namirio nekog njemu bitnog i pokušao se donekle finansijski spase s obzirom kako je rasipnički i nerazumno trošio naše novce svih ovih posljednjih godina i finansijski uništio Zagreb."

"Pri tome budžet povećava fiktivnom zaradom od prodaje za više od milijardu kuna (na 14 milijardi), a istovremeno saniranje 1,3 milijarde kuna minusa u budžetu iz 2019. prebacuje na 2022. i iduće godine, dakle za neku novu gradsku vlast kad njega više neće biti! Da stvar bude apsurdnija, planira da proda Paromlin gde grad već više godina planira da izgradi novu gradsku biblioteku, koju i u novom budžetu za 2021. godinu planira s 10 miliona kuna! Ako je i od Bandića, previše je", napisao je Stojak najavivši za sutra konferenciju za medije na kojoj bi trebalo detaljnije da priča o ovom potezu gradske vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: