"Od 1. aprila svima ide pet odsto povećanje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je povećanje plata zdravstvenim radnicima, zaposlenima u javnom sektoru, ali i dodatna izdvajanja za penzionere.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 17.11.2020.

00:00

Foto: Tanjug, Tara Radovanoviæ

Plate će od 1. janura zdravstvenim radnicima biti povećane 5 odsto, a svima ostalima u javnom sektoru 3,5 odsto, kazao je Vučić.

"Od 1. aprila svima ide pet odsto povećanje", rekao je Vučić i podsetio da su zdravstveni radnici već dobili povećanje, uz najavljenih 10.000 dinara, kao i da je minimalac povećan u doba korone.

Naveo je i da će da vidi sa premijerkom i ministrom finansija "da još nekog iznenadimo, naše penzionere, sa malim poklonom", rekao je Vučić.

Vučić je poručio i da Srbija nema problema sa likvidnošću.

"U ovom trenutku imamo 219,5 milijardi dinara na računu, toliko je para u trezoru. Nemamo problema sa likvidnošću", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: