Konačan stav Nideka do kraja godine: "To bi bila revolucija u reindustrijalizaciji" VIDEO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da se do kraja godine očekuje konačan stav japanske kompanije Nidek o investiciji u Novom Sadu.

Izvor: B92, TV Prva

Četvrtak, 05.11.2020.

10:11

Konačan stav Nideka do kraja godine:
Foto: Printskrin/TV Prva

"Imali smo nekoliko razgovora sa predstavnicima kompanije i pre izvesnog vremena je bio drugi čovek komapnije. Očekujemo da kraja godine končan stav", rekao je.

Naveo je da je Srbija u konkurenciji sa dva grada iz dve velike evropske države.

"Dali smo najbolje uslove, to bi bila jedna revolucija u reindustrijalizaciji Novog Sada i naše države", rekao je.

Investicije nisu stale, fabrika Beri Kalebo se gradi, "čak i brže", naveo je Vučević, koji veruje da će u februaru moći da bude otvaranje te fabrike.

Poručio je da to neće biti samo fabrika slatkiša, već i akademija čokolade. "Mislim da će polovinom novembra Beri Kalebo imati potpisan sporazum sa Tehnološkim fakultetom, gde će direktno raditi sa profesorima i studentima na proizvodnji nekih novih stvari, novih slatkiša."

On je naveo da je to najveći proizvođač kakaa i čokoladnih proizvoda - "rade za sve najveće brendove čokolade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: