Pančevački most pred rekonstrukcijom: U planu rušenje i izgradnja novih konstrukcija

JP "Putevi Srbije" raspisalo je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za rušenje i izgradnju prilaznih konstrukcija na desnoj obali Pančevačkog mosta.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2020.

14:02

Pančevački most pred rekonstrukcijom: U planu rušenje i izgradnja novih konstrukcija
Foto: Depositphotos, mrak.hr

U pitanju je potez od Bogoslovije do Krnjače, a kako se navodi u zvaničnoj dokumentaciji, procenjena vrednost javne nabavke je do 70 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost.

"Projektom 2007. god. predviđene su intervencije na gotovo svim elementima mostovske konstrukcije izuzev temelja. Razlozi za ovako široku sanaciju leže u: generalno lošem stanju konstrukcija i projektovanim proširenjem saobraćajnog profila čime je povećan intenzitet stalnog opterećenja. Radovi po ovom Projektu 2007. god. nisu započeti", ističe se u konkursnoj dokumentaciji.

Nakon toga je, kako se dalje kaže, pregledom 2018. godine konstatovano širenje oštećenja koje je predmet projekta sanacije, te iz toga proističe i potreba da se projekat inovira. Otklanjanje određenih oštećenja evidentiranih ovim pregledom svrstano je u hitne mere.

Kao neki od ključnih problema navode se prekinuti kablovi, oštećenje betona, armature, rebara, greda i stuba.

Rok za dostavljanje ponuda je 30. novembar 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: