Leskovac prvi dobija stadion: Površine jednog hektara, Dubočica će imati 8.000 mesta

Čelnici Leskovca usvojili su predlog kojim je konstatovano da će ovaj grad biti prvi od tri grada (uz Zaječar i Loznicu) u kojem će se graditi moderan stadion.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

15:31

Leskovac prvi dobija stadion: Površine jednog hektara, Dubočica će imati 8.000 mesta
Foto: Depositphotos, Krivosheevv

Kako se navodi na sajtu grada, stadion Dubočica biće podignut prema UEFA standardima.

"Nakon izgradnje samog stadiona sa parkingom, što je prva faza, druga faza podrazumevaće izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona. Biće i treća faza u okviru koje će se sprovesti izgradnja sportskog objekta administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja sa istočne strane objekta stadiona", poručio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Kako je dodao, država će preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u stadion Dubočica uložiti 2,4 milijarde dinara i to je novac koji će biti odvojen za prvu fazu, dok početak druge i treće zavisi od priliva finansijskih sredstava.

"Stadion koji se nalazi u širem centru grada nadomak jednog od najlepših parkova u ulici Kralja Petra Prvog i neposrednoj blizini ulice Sime Pogačarevića odnosno na relaciji puta Leskovac – Vlasotince, gde smo u dužini od 6,5 kilometrara u rekonstrukciju je uložilio 283,3 miliona dinara, će zauzimati preko 10.000 metara kvadratnih i imaće preko 8.000 sedišta", poručio je prvi čovek Leskovca.

Prema njegovim rečima,stadion će biti izgrađen po međunarodnim, UEFA standardima, pokriven najmodernijim reflektorima.

"U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, i to 128 regularnih, 32 mesta za osobe sa invaliditetom, 38 mesta u zoni za utakmice sa TV prenosom, 38 pomoćnih parking mesta, 2 za autobuse“, istakao je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: